Fitness app, Go Your Way

De fitness app om gezond en fit te blijven.

Bekijk hieronder de case

Het project

De opdracht:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen hun mobiel nuttig inzetten tijdens het sporten?
Mijn uitdagingen
• Wat levert voor de sporter een meerwaarde op om tijdens het sporten hun telefoon te gebruiken.
• Hoe verklein ik de drempel dat bezoekers andere dingen op hun telefoon gaan doen tijdens het sporten.

Specifieke rol
Conceptontwikkeling, Onderzoek, User testing, Interaction Design, User Experience en Graphic Design.

De oplossing

De ideeën
Het idee is om een sportapplicatie te ontwikkelen die dicht bij de gebruiker zelf staat. Denk hierbij aan het bijhouden van statistieken tijdens het sporten. Aangezien de sporter zijn record wil verbeteren is dit een stimulans om de applicatie te blijven gebruiken. Alleen hoe maak je dit leuk voor de sporter? Na onderzoek ben ik op een game sport applicatie gekomen. Games zijn namelijk effectief in het verleiden, vastgrijpen, motiveren en binden van hun spelers. Deze technieken heb ik toegepast binnen de applicatie door de sporter zelf zijn eigen training te laten samenstellen.

De oplossing
De sportapplicatie heeft als naam Go Your Way met als doel dat de sporter zijn eigen training kan samenstellen op zijn eigen niveau. De focus ligt op het motiveren van deze sporter. Dit wordt gedaan door feedback te geven. Binnen de interface is de navigatie eenvoudig. Stap voor stap kan de gebruiker zijn voorkeuren voor zijn training invoeren. Alvorens er gestart wordt met de training krijgt de gebruiker een overzicht van zijn gekozen onderdelen. Daarnaast kan de gebruiker te aller tijden zijn training pauzeren of stoppen. Zo kan de gebruiker zelf bepalen hoe hij zijn training volbrengt.

OPSTARTEN

De app wordt geopend door middel van een animatie. Deze animatie vergroot het logo van Go Your Way en verandert langzaam in het homescherm van de applicatie.

INLOGGEN

Nadat de gebruiker de app heeft geopend heeft hij twee opties: inloggen of registreren. Als de gebruiker al een account heeft zal hij kiezen voor inloggen. Bij het klikken op een invoerveld verschijnt direct het juiste ios toetsenbord. In dit geval de ABC. Zo is de gebruiker in staat om snel zijn gegevens in te voeren en verder te gaan.

CARDIO

De gebruiker kan kiezen uit zes categorieën die elk zijn onderverdeeld in subcategorieën. In dit geval kiest de gebruiker voor Cardio met de subcategorie fietsen. Vervolgens krijgt de gebruiker openstaande trainingen te zien die hij kan gaan doen. De trainingen zijn ingedeeld op niveau zodat de gebruiker lichte maar ook zwaardere oefeningen kan kiezen.

EERSTE OEFENING

Nadat de gebruiker heeft gekozen voor niveau 1 en oefening 1 kan de training starten. Middels een progressbar geeft de app inzicht in de voortgang van de oefening. Bij het volledig afronden van de oefening volgt er een pop-up met feedback dat de gebruiker de oefening heeft voltooid.

TWEEDE OEFENING

Na het voltooien van de eerste oefening komt de gebruiker terug op het oefeningen scherm. Hier is te zien dat de gebruiker de eerste oefening goed heeft afgerond. Dit wordt in het blauw getoond. De gebruiker gaat vervolgens door naar de tweede oefening. Ook hier wordt middels een progress bar de status van de training getoond aan de gebruiker. In dit geval stopt de gebruiker met de oefening. De app geeft feedback dat de oefening is gepauzeerd en vraagt wat de gebruiker wil gaan doen, opnieuw beginnen of stoppen.