Een corporate webshop voor Kupan

Een webshop waar alles op het gebied van opbergen te vinden is. Voor uiteenlopende doelgroepen, van industrie tot de zorg.

Het project

Klantvraag:
Creëer een corporate webshop waar gebruikers producten in specifieke varianten kunnen bestellen.

Mijn uitdagingen
• Maak duidelijk dat een product verkrijgbaar is in meerdere varianten.
• Zorg ervoor dat de interface helder aangeeft waar aanvullende informatie over het product te vinden is, inclusief het downloaden van bestanden.

Specifieke rol
Conceptontwikkeling, Onderzoek, User testing, Interaction Design, User Experience en Development.De ideeën en de oplossing

Om te beginnen ben ik gestart met het afnemen van interviews bij verschillende gebruikersgroepen. Hierdoor werd al snel duidelijk dat de oude webshop enkele essentiële functionaliteiten miste, zoals de mogelijkheid om binnen een productgroep te filteren, het gebruik van grote visuele elementen voor duidelijke productuitleg, de implementatie van gebruikersaccounts en de optie om documenten te downloaden. Deze elementen zijn allemaal geïntegreerd in de nieuwe webshop, waardoor de gebruikers nu beter worden gefaciliteerd.

HOMEPAGE

Op de homepage is direct in de hero-sectie een call-to-action aanwezig om de aandacht van de gebruiker te trekken. Direct daaronder worden alle productcategorieën weergegeven, waardoor de producten op een gestructureerde manier worden gepresenteerd. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker sneller op de gewenste bestemming belandt. Voor Kupan was het van groot belang om de eigenschappen van hun producten te benadrukken. Dit is gerealiseerd door middel van iconen die naar informatiepagina's linken. In de footer is tevens belangrijke bedrijfsinformatie over Kupan te vinden.

PRODUCTGROEP

De gebruiker begint door een productgroep te selecteren op de homapage. Van daaruit heeft hij de mogelijkheid om te filteren op een productcategorie en specificaties. De actieve filters worden bovenaan weergegeven en kunnen eenvoudig gedeactiveerd worden door op het rode kruisje te klikken. Bovendien bestaat de optie om alle filters in één keer te deactiveren. De resultaten van het filteren worden aan de rechterkant getoond via productblokken. Deze blokken bevatten een foto, titel en prijs van het product.

PRODUCTDETAIL

Op de productdetailpagina wordt alle informatie over het desbetreffende product weergegeven via tabbladen. Hier zijn ook de downloadbare documenten beschikbaar. Er is gekozen voor een overzichtelijk tabbladsysteem om alle informatie georganiseerd te houden. De gebruiker kan eenvoudig tussen deze tabbladen schakelen om verschillende soorten informatie over het product te bekijken. Daarnaast vindt de gebruiker op de productdetailpagina gerelateerde artikelen voor aanvullende aankopen.

GEBRUIKERSACCOUNT

Wat in de oude webshop ontbrak, is nu wel aanwezig: het gebruikersaccount. Via het account kan de gebruiker zijn eerdere bestellingen bekijken en facturen downloaden voor zijn eigen administratie. Bovendien kan de gebruiker zijn gegevens aanpassen, waaronder adresgegevens, persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer, en inloggegevens om het wachtwoord te wijzigen. De webshop biedt ook de mogelijkheid om favorieten te bewaren. Dit is handig als de gebruiker een product nog niet direct wil kopen, maar het wel wil opslaan.

BETALINGSPROCES

De oude webshop bood niet de mogelijkheid om zowel consumenten als bedrijven te bedienen met één enkel afrekenproces. In de nieuwe webshop is dit probleem opgelost door het implementeren van twee radiobuttons: 'Consumenten' en 'Bedrijven'. Afhankelijk van de selectie worden de relevante invoervelden en stappen geladen. Dankzij duidelijke tussenkoppen is het voor de gebruikers direct helder wat er van hen wordt verwacht.