De shoe webshop

Een webshop met stoere sneakers.

Het project

Klantvraag:
Ontwerp een cleane webshop waarin de gebruiker gemakkelijk zijn weg kan vinden naar zijn ideale sneaker.

Mijn uitdagingen
Zorg ervoor dat de sneaker het centrale focuspunt blijft binnen de webshop, terwijl tegelijkertijd de omgeving de sfeer creëert.

Specifieke rol
Conceptontwikkeling, Interaction Design en User Experience.De ideeën en de oplossing

Op de homepage worden de sneakers gepresenteerd in een omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het product zelf, maar vooral om de sfeer eromheen. Pas later verschuift de focus naar het product zelf, waarbij de achtergrond wordt weggelaten.

Er zijn verschillende categorieën beschikbaar waaruit de gebruiker kan kiezen. Na het maken van een keuze komt de gebruiker terecht op de filterpagina, waar hij zijn zoekopdracht verder kan verfijnen. Bij het selecteren van een sneaker wordt de gebruiker doorverwezen naar de detailpagina. Deze pagina bestaat uit vier grote afbeeldingen en drie kleine afbeeldingen. De nadruk ligt hierbij op de sneaker zelf en hoe deze er vanuit diverse hoeken uitziet, zodat de gebruiker de details goed kan bekijken.

De kenmerken van de sneaker, zoals de omschrijving en het materiaal, zijn te vinden in een accordeon onder de afbeeldingen. Hoewel er ook tekstuele informatie beschikbaar is, ligt de focus van de detailpagina voornamelijk op de afbeeldingen.