Two Season Bites

Een webapplicatie waarmee het mogelijk is je eigen seizoensgerecht mee samen te stellen.

Bekijk hieronder de case

Het project

De opdracht:
Het ontwerpen en ontwikkelen van een digital media product.
Mijn uitdagingen
• Ik wilde een product ontwikkelen wat op interaction design niveau hoog lag. Dus niet "gewoon" een website of webshop, het moest echt iets speciaals worden.
• Ik wilde graag Adobe Edge Animate leren omdat je hierin met interacties kunt werken.

Specifieke rol
Conceptontwikkeling, Onderzoek, User testing, Interaction Design, User Experience, Graphic Design en Development.

De oplossing

De ideeën
Mijn idee tijdens dit project was direct het zelf samenstellen van een product, aangezien configurators op websites ingewikkelder zijn om te maken leek mij dit een echte uitdaging. Tijdens het ontwikkelen van het concept ben ik begonnen met een mindmap want ik wist nog niet goed wat voor een product ik wilde samenstellen. Uiteindelijk ben ik tijdens dit proces op het idee gekomen om je eigen recept samen te stellen. Hierbij kun je kiezen voor een bepaald seizoen, basisgerecht en ingrediënten.

De oplossing
Two Season Bites heeft als doel het zelf samenstellen van je eigen gerecht in verschillende seizoenen. De focus ligt op het gevoel en de eindgebruiker in combinatie met visuele interactie design. Om de user interface simpel te houden is voor een vier-stappen plan gekozen om zo de informatie te kunnen trechteren. De gebruiker doorloopt deze stappen visueel. Zo kiest de gebruiker een seizoen, basisgerecht en ingrediënten. De gekozen onderdelen worden visueel op een bord weergegeven, totdat het gerecht klaar is. Two Season Bites genereert in de laatste stap de bereidingswijze. Het onthouden van de keuzes van de gebruiker wordt gedaan door Adobe Edge Animate.

WELKOMSCHERM

Via een eenvoudig stappenplan wordt het voor de gebruiker duidelijk wat Two Season Bites te bieden heeft. Dit is direct zichtbaar op het welkomscherm. Door op de button "aan de slag" te klikken start de gebruiker de webapplicatie.

TWEE SEIZOENEN

Nadat de gebruiker de webapplicatie heeft gestart heeft hij de keus om een gerecht te maken voor in de winter of zomer. De interactie wordt vergroot door de animaties tijdens het hoveren over één van de seizoenen. Zo wordt het gevoel van de seizoenen overgebracht.

WINTERGERECHT

Om het gevoel van de winterperiode te versterken bestaat de omgeving uit donkere kleuren. Daarbij is de omgeving binnen in een restaurant. Dit situeert dat het buiten koud is. Om het stappenplan duidelijk te maken is er gekozen om de call to action buttons paars te maken. Deze kleur is feller waardoor deze een groot contrast heeft ten opzichten van de donkere kleurstelling. De keuzes van de gebruiker worden op een bord gepresenteerd. Zo blijf ik dicht bij het thema.

ZOMERGERECHT

Om het gevoel van de zomer te versterken is er voor dit seizoen gekozen voor vrolijke kleuren, zoals geel en oranje. Dit heeft assosiatie met de zomer. Tevens is te zien dat de gebruiker zich in een buitenomgeving bevindt. Om hier het stappenplan duidelijk te maken is er gekozen om de call to action buttons oranje te maken. Deze kleur is een contrasterende kleur ten opzichten van de achtergrond. Ook hier worden de keuzes van de gebruiker gepresenteerd op een bord.