Fitness app: Go Your Way


 • Go Your Way

 • De ideeën
  Het idee is om een sport applicatie te ontwikkelen die dicht bij de gebruiker zelf staat. Denk hierbij aan het bijhouden van statistieken tijdens het sporten. Aangezien de sporter zijn record wil verbeteren is dit een stimulans om de applicatie te blijven gebruiken. Alleen hoe maak je dit leuk voor de sporter? Na onderzoek ben ik op een game sport applicatie gekomen. Games zijn namelijk effectief in het verleiden, vastgrijpen, motiveren en binden van hun spelers. Deze technieken heb ik toegepast binnen de applicatie door de sporter zelf zijn eigen training te laten samenstellen.

  De oplossing
  De sport applicatie heeft als naam Go Your Way met als doel dat de sporter zijn eigen training kan samenstellen op zijn eigen niveau. De focus ligt op het motiveren van deze sporter. Dit wordt gedaan door feedback te geven. Binnen de interface is de navigatie eenvoudig. Stap voor Stap kan de gebruiker zijn voorkeuren voor zijn training invoeren. Alvorens er gestart wordt met de training krijgt de gebruiker een overzicht van zijn gekozen onderdelen. Daarnaast kan de gebruiker te aller tijden zijn training pauzeren of stoppen. Zo kan de gebruiker zelf bepalen hoe hij zijn training volbrengt.
 • Het project

 • De opdracht
  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen hun mobiel nuttig inzetten tijdens het sporten.

  Mijn uitdadingen
  • Wat levert voor de sporter een meerwaarde op om tijdens het sporten hun telefoon te gebruiken.
  • Hoe verklein ik de drempel dat bezoekers andere dingen op hun telefoon gaan doen tijdens het sporten.

  Specifieke rol
  Conceptontwikkeling, Onderzoek, User testing, Interaction Design, User Experience en Graphic Design


 • Go Your Way app openen

  Opstarten
  De app wordt geopend door middel van een animatie. Deze animatie vergroot het logo van Go Your Way en verandert lanzaam in het homescherm van de applicatie.

 • Inloggen bij Go Your Way

  Inloggen
  Nadat de gebruiker de app heeft geopend heeft hij twee opties: inloggen of registreren. Als de gebruiker al een account heeft zal hij kiezen voor inloggen. Bij het klikken op een invoerveld verschijnt direct het juiste ios toetsenbord. In dit geval de ABC. Zo is de gebruiker in staat om snel zijn gegevens in te voeren en verder te gaan.

 • Keuze Cardio Fietsoefeningen

  Cardio
  De gebruiker kan kiezen uit zes categorieën die elk zijn onderverdeeld in subcategorieën. In dit geval kiest de gebruiker voor Cardio met de subcategorie fietsen. Vervolgens krijgt de gebruiker openstaande trainingen te zien die hij kan gaan doen. De trainingen zijn ingedeeld op niveau zodat de gebruiker lichte maar ook zwaardere oefeningen kan kiezen.

 • De eerste oefening

  Eerste oefening
  Nadat de gebruiker heeft gekozen voor niveau 1 en oefening 1 kan de training starten. Middels een progress bar geeft de app inzicht in de voortgang van de oefening. Bij het volledig afronden van de oefening volgt er een pop-up met feedback dat de gebruiker de oefening heeft voltooid.

 • De tweede oefening

  Tweede oefening
  Na het voltooien van de eerste oefening komt de gebruiker terug op het oefeningen scherm. Hier is te zien dat de gebruiker de eerste oefening goed heeft afgerond. Dit wordt in het blauw getoond. De gebruiker gaat vervolgens door naar de tweede oefening. Ook hier wordt middels een progress bar de status van de training getoond aan de gebruiker. In dit geval stopt de gebruiker met de oefening. De app geeft feedback dat de oefening is gepauzeerd en vraagt wat de gebruiker wil gaan doen, opnieuw beginnen of stoppen.Gebruikte programma's

Adobe XD
Met Adobe XD is de gehele interface van Go Your Way ontwikkeld. Allereerst is er begonnen met het ontwikkelen van de wireframes in een later stadium zijn deze omgezet naar een visual design in combinatie met interaction design.

Adobe Photoshop
Met Adobe Photoshop zijn alle afbeeldingen bewerkt, denk vooral aan kleurcorrecties zodat elke afbeelding dezelfde emotie en kracht als uitstraling heeft gekregen.

Axure Pro
In Axure Pro is het prototype ontwikkeld zodat er gebruikerstesten gepland konden worden. Het ging hierbij niet zozeer om het grafisch design maar juist om de functionaliteiten te testen.

Unieke ontwerpen

Nieuwsgierig naar mijn unieke ontwerpen?
Bekijk ze hiernaast, door te klikken op één van deze vier ontwerpen kom je direct bij de projecten.
Veel plezier!