Ruimte inrichter YourStyle
 • Yourstyle

 • De ideeën
  Bij het uitdenken van een concept had ik direct de insteek om een soort platform te maken waarin de gebruiker zelf aan de slag kan met de producten. Zo wordt het verlangen naar de producten vergroot en is de stap kleiner naar het bestelproces. Met behulp van een mindmap ben ik begonnen met het uitschrijven waar dit platform dan aan moest voldoen. Het zoeken van de producten was hierin een uitdaging omdat je het product visueel zichtbaar wilt maken en niet alleen wilt tonen. Hierop ben ik verder gaan voortborduren en uiteindelijk kwam het concept tot leven. Namelijk een woninginrichter. De gebruiker kan zelf aan de slag met de producten waardoor het verlangen vergroot wordt.

  De oplossing
  YourStyle is een woninginrichter voor mensen die voor het eerst een woning gehuurd of gekocht hebben. Deze moet ingericht worden naar de smaak en wensen van de bewoner. Met YourSstyle kan de gebruiker dit doen door voor elke kamer een project aan te maken en daar de producten naar de ruimte te slepen. Zo worden de producten visueel zichtbaar. Tevens kan er bepaald worden of het product wel of niet wordt aangeschaft. Dit kan direct vanuit de projectruimte. Binnen de interface is er rekening gehouden met het aanmaken van verschillende projecten en het zoeken naar producten. De gebruiker kan via de interface een zoekcriteria opgeven. Deze zoekresultaten worden visueel weergegeven met daarbij bijhorende informatie over het product. Doordat de gebruiker zelf zijn producten aanklikt verschijnt het product in zijn ruimte, zo wordt de interactie tussen de gebruiker en YourStyle vergroot. Daarnaast kan de gebruiker gemakkelijk zijn producten bestellen via het projectscherm. Mochten producten afgeprijsd zijn dan is dit direct te zien middels een call-to-action.
 • Het project

 • De opdracht
  Ontwikkel een tool waarmee we de bezoekers meer inzicht geven in ons productassortiment en waarmee gemakkelijk een product mee besteld kan worden.

  Mijn uitdadingen
  • De producten die op onze webshop beschikbaar zijn moeten binnen de tool zichtbaar zijn zodat de bezoeker deze kan bekijken en bestellen.
  • De beleving van de bezoeker vergroten zodat ze “verlangen” krijgen naar onze producten.

  Specifieke rol
  Concept ontwikkeling, Interaction Design, User Experience en Graphic Design


Start YourStyle Desktop Application
Jouw Ruimte YourStyle Desktop Application
Winkelwagen YourStyle Desktop Application
Meldingen YourStyle Desktop Application
Bestellingen YourStyle Desktop Application


Gebruikte programma's

Adobe Illustrator
Met Adobe Illustrator is de gehele interface van YourStyle ontwikkeld. Allereerst is er begonnen met het ontwikkelen van de wireframes in een later stadium zijn deze omgezet naar een grafisch design.

Adobe Photoshop
Met Adobe Photoshop zijn alle afbeeldingen bewerkt zodat deze dezelfde sfeer uitstralen.
Axure Pro
In Axure Pro zijn verschillende prototypes ontwikkeld voor de gebruikerstesten. Het eindproduct is hier tevens in opgeleverd. Het klikbaar model laat zien hoe de desktop applicatie dient te werken. Zo hebben de developers een goede basis bij de ontwikkeling.

Unieke ontwerpen

Nieuwsgierig naar mijn unieke ontwerpen?
Bekijk ze hiernaast, door te klikken op één van deze vier ontwerpen kom je direct bij de projecten.
Veel plezier!