Checkout proces


 • Checkout Process

 • De ideeën en de oplossing
  Allereerst alle gegevens die ingevuld dienen te worden opsplitsen in verschillende categorieën zodat je weet welke onderdelen bij elkaar horen. Deze categorieën gebruik ik later als het stappenplan voor de gebruiker. Toen ik eenmaal wist welke gegevens bij welke onderdelen hoorden ben ik begonnen met het maken van wireframes. Door het stappenplan bovenaan te plaatsen kan de gebruiker goed zien bij welke stap hij is en welke hij nog moet doorlopen. Belangrijk hierbij was dat de producten die de gebruiker wil bestellen altijd in beeld is. Dit zorgt voor een veilig gevoel en de gebruiker is in staat altijd zijn bestelling te controleren.

 • Het project

 • De opdracht
  Het checkout proces is voor de gebruiker het meest vervelende proces op een webshop. Het is saai en eng om in te vullen. Heb ik alle gegevens wel correct ingevoerd? Hoe kan ik betalen? Komt mijn bestelling wel op tijd? Al met al een stressmoment voor de gebruiker.

  Mijn uitdadingen
  • Hoe ga ik dit proces zo stroomlijnen dat het voor de gebruiker niet langer als vervelend wordt ervaren.

  Specifieke rol
  Interaction Design, User Experience en Graphic Design.


Checkout proces gegevens invoeren
Checkout proces levering en betaling
Checkout proces controleer bestelling
Checkout proces gelukt


Gebruikte programma's

Sketch app
Het gehele project is uitgevoerd in sketch app. Allereerst zijn er wireframes ontwikkelt om een goede webpagina indeling te krijgen die voldoet aan de eisen van de gebruiker. Van daaruit is er een styleguide samengesteld zodat alle stijlen bekend waren zoals active, non-active en hover.

Van hier uit is het interface design ontwikkeld


Unieke ontwerpen

Nieuwsgierig naar mijn unieke ontwerpen?
Bekijk ze hiernaast, door te klikken op één van deze vier ontwerpen kom je direct bij de projecten.
Veel plezier!