Yourstyle, de ruimte inrichter

Een webapplicatie waarmee de gebruiker zijn woning kan inrichten en direct de geselecteerde producten kan bestellen.

Bekijk hieronder de case

Het project

De opdracht:
Ontwikkel een tool waarmee we de bezoekers meer inzicht geven in ons productassortiment en waarmee gemakkelijk een product besteld kan worden.
Mijn uitdagingen
• De producten die op onze webshop beschikbaar zijn moeten binnen de tool zichtbaar zijn zodat de bezoeker deze kan bekijken en bestellen.
• De beleving van de bezoeker vergroten zodat ze “verlangen” krijgen naar onze producten.

Specifieke rol
Concept ontwikkeling, Interaction Design, User Experience en Graphic Design.

De oplossing

De ideeën
Bij het uitdenken van een concept had ik direct de insteek om een soort platform te maken waarin de gebruiker zelf aan de slag kan met de producten. Zo wordt het verlangen naar de producten vergroot en is de stap kleiner naar het bestelproces. Met behulp van een mindmap ben ik begonnen met het uitschrijven waar dit platform dan aan moest voldoen. Het zoeken van de producten was hierin een uitdaging omdat je het product visueel zichtbaar wilt maken en niet alleen wilt tonen. Hierop ben ik verder gaan voortborduren en uiteindelijk kwam het concept tot leven. Namelijk een woninginrichter. De gebruiker kan zelf aan de slag met de producten waardoor het verlangen vergroot wordt.

De oplossing
YourStyle is een woninginrichter voor mensen die voor het eerst een woning gehuurd of gekocht hebben. Deze moet ingericht worden naar de smaak en wensen van de bewoner. Met YourStyle kan de gebruiker dit doen door voor elke kamer een project aan te maken en daar de producten naar de ruimte te slepen. Zo worden de producten visueel zichtbaar. Tevens kan er bepaald worden of het product wel of niet wordt aangeschaft. Dit kan direct vanuit de projectruimte. Binnen de interface is er rekening gehouden met het aanmaken van verschillende projecten en het zoeken naar producten. De gebruiker kan via de interface een zoekcriteria invoeren. Deze zoekresultaten worden visueel weergegeven met daarbij bijhorende informatie over het product. Doordat de gebruiker zelf zijn producten aanklikt verschijnt het product in zijn ruimte, zo wordt de interactie tussen de gebruiker en YourStyle vergroot. Daarnaast kan de gebruiker gemakkelijk zijn producten bestellen via het projectscherm. Mochten producten afgeprijsd zijn dan is dit direct te zien middels een call-to-action.