Yourstyle, de ruimte inrichter

Een webapplicatie waarmee de gebruiker zijn woning kan inrichten en direct de geselecteerde producten kan bestellen.

Bekijk hieronder de case

Het project

De opdracht:
Ontwikkel een tool waarmee we de bezoekers meer inzicht geven in ons productassortiment en waarmee gemakkelijk een product besteld kan worden.
Mijn uitdagingen
• De producten die op onze webshop beschikbaar zijn moeten binnen de tool zichtbaar zijn zodat de bezoeker deze kan bekijken en bestellen.
• De beleving van de bezoeker vergroten zodat ze “verlangen” krijgen naar onze producten.

Specifieke rol
Concept ontwikkeling, Interaction Design, User Experience en Graphic Design.

De oplossing

De ideeën
Bij het uitdenken van een concept had ik direct de insteek om een platform te maken waarin de gebruiker zelf aan de slag kan met de producten. Zo wordt het verlangen naar de producten vergroot en is de stap kleiner naar het bestelproces. Het zoeken en ervaren van product speelt hierbij een belangrijke rol.

De oplossing
YourStyle is een woninginrichter hiermee kan de gebruiker zijn ruimtes inrichten. Dit doen ze door voor elke kamer een project aan te maken. Middels het slepen van de producten door de kamer worden de producten visueel zichtbaar. De producten kunnen direct worden aangeschaft in de applicatie. Binnen de interface is er rekening gehouden met het aanmaken van verschillende projecten en het zoeken naar producten. De gebruiker kan via de interface een zoekcriteria invoeren. Deze zoekresultaten worden visueel weergegeven met daarbij bijhorende informatie over het product. Doordat de gebruiker zelf zijn producten aanklikt verschijnt het product in zijn ruimte, zo wordt de interactie tussen de gebruiker en YourStyle vergroot.

INLOGGEN

Als de gebruiker een account heeft dan kan hij gemakkelijk inloggen met zijn gegevens. Als de gebruiker nieuw is dan kan hij rechts bovenin direct een account aanmaken.

NIEUW PROJECT

De gebruiker kan op verschillende manieren een nieuwe project aanmaken. Direct via het dashboard of via de projectenpagina.

Via de tegel komt de gebruiker om een nieuwe pagina. Hier kan hij een afbeelding uploaden en introtekst invoeren. Deze worden gebruikt voor de uiteindelijke tile voor op het dashboard. Verder is de gebruiker in staat om een tag en vorm op te geven van de ruimte.

HET PROJECT

Op de projectpagina kan de gebruiker product zoeken en bekijken in de ruimte. Verder is hij in staat om de ruimte aan te passen qua kleuren zoals bijvoorbeeld het behang en de vloer. Dit kan de gebruiker aanpassen door op de oranje ronde buttons te klikken.

Voor het zoeken van de producten is er een zoekoptie aanwezig. Als de gebruiker zijn product heeft gevonden kan hij deze gemakkelijk toevoegen aan de ruimte door op toevoegen te klikken. Tevens verschijnt er aan de rechterkant een kolom met alle producten die in dit project aanwezig zijn. Zo heeft de gebruiker overzicht en kan hij makkelijker beslissen welke producten hij direct nodig heeft en wil bestellen.

CHECKOUT PROCES

Het checkout proces is voor de gebruiker vaak een ingewikkelde handeling om uit te voeren. Binnen YourStyle is er voor gekozen om dit stap voor stap te doen. Zo nemen we de gebruiker mee in elke stap. Deze stappen zijn bovenaan de pagina terug te zien.

De interface is clean gehouden door alleen die elementen aanwezig te laten zijn die ook echt een meerwaarde hebben. Zo is gebruik gemaakt van grote invoervelden en een overzichtslijst aan de rechterkant. Als de gebruiker naar de volgende stap gaan dan zijn alle ingevoerde gegevens altijd zichtbaar. Dit vergroot het vertrouwen tijdens het bestelproces.