YourStyle, de ruimte inrichter

Een webapplicatie waarmee de gebruiker zijn woning kan inrichten en direct de geselecteerde producten kan bestellen.

Het project

Klantvraag:
Ontwikkel een tool waarmee de bezoekers meer inzicht krijgt in het productassortiment en waarmee gemakkelijk een product besteld kan worden.

Mijn uitdagingen
• De producten die op onze webshop beschikbaar zijn moeten binnen de tool zichtbaar zijn zodat de bezoeker deze kan bekijken en bestellen.
• Vergroot de beleving van de bezoeker zodat ze een verlangen krijgen naar de producten.
• De producten moeten rechtstreeks vanuit de webapplicatie besteld kunnen worden.

Specifieke rol
Concept ontwikkeling, Interaction Design en User ExperienceDe ideeën en de oplossing

De webapplicatie YourStyle biedt gebruikers een platform om hun eigen ruimtes in te richten met behulp van de producten die binnen de applicatie beschikbaar zijn. Hierdoor wordt het verlangen naar de producten vergroot en wordt de drempel naar het bestelproces verlaagd. Het zoeken naar en ervaren van producten spelen hierbij een belangrijke rol.

Het inrichten van een persoonlijke ruimte gebeurt door voor elke kamer een project aan te maken. Door producten naar de kamer te slepen, worden ze visueel zichtbaar in de ruimte. Deze producten kunnen direct via de webapplicatie worden aangeschaft. De interface is ontworpen met aandacht voor het creëren van verschillende projecten en het efficiënt zoeken naar producten. Gebruikers kunnen zoekcriteria invoeren via de interface, waarna de zoekresultaten visueel worden weergegeven, inclusief relevante informatie over de producten. Wanneer gebruikers ervoor kiezen om een product aan te klikken, wordt dit product aan hun ruimte toegevoegd. Dit vergroot de interactie tussen de gebruiker en YourStyle.

INLOGGEN

Als de gebruiker al een account heeft, kan hij eenvoudig inloggen met zijn gegevens. Als de gebruiker nieuw is, kan hij rechtsboven direct een account aanmaken.

NIEUW PROJECT

De gebruiker kan op verschillende manieren een nieuw project aanmaken: direct via het dashboard of via de projectenpagina. Via de tegel wordt de gebruiker naar een nieuwe pagina geleid. Hier kan hij een afbeelding uploaden en introductietekst invoeren. Deze gegevens worden gebruikt voor de uiteindelijke tegel op het dashboard. Verder heeft de gebruiker de mogelijkheid om tags en de vorm van de ruimte op te geven.

Via de tegel komt de gebruiker om een nieuwe pagina. Hier kan hij een afbeelding uploaden en introtekst invoeren. Deze worden gebruikt voor de uiteindelijke tile voor op het dashboard. Verder is de gebruiker in staat om een tag en vorm op te geven van de ruimte.

HET PROJECT

Op de projectpagina kan de gebruiker producten zoeken en bekijken in de ruimte. Bovendien heeft hij de mogelijkheid om de ruimte aan te passen wat betreft kleuren, zoals bijvoorbeeld het behang en de vloer. Deze aanpassingen kunnen worden gemaakt door op de ronde oranje button te klikken.

Voor het zoeken van producten is er een zoekoptie beschikbaar. Zodra de gebruiker het gewenste product heeft gevonden, kan hij het eenvoudig aan de ruimte toevoegen door op de 'toevoegen'-button te klikken. Tegelijkertijd verschijnt er aan de rechterkant een kolom met alle producten die in dit project aanwezig zijn. Dit biedt de gebruiker overzicht en helpt bij het nemen van beslissingen over welke producten hij direct nodig heeft en wil bestellen.

CHECKOUT PROCES

Het afrekenproces is voor gebruikers vaak een complexe handeling om uit te voeren. Binnen YourStyle is er gekozen om dit stap voor stap te laten verlopen, waarbij de gebruiker door elke fase wordt geleid. Deze stappen worden bovenaan de pagina weergegeven.

De interface is overzichtelijk gehouden door alleen elementen weer te geven die werkelijk een toegevoegde waarde hebben. Er is gebruik gemaakt van ruime invoervelden en een overzichtslijst aan de rechterkant van de pagina. Wanneer de gebruiker doorgaat naar de volgende stap, blijven alle ingevoerde gegevens altijd zichtbaar. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen gedurende het bestelproces.