Checkout process

Het checkout proces is het meest vervelende proces voor de eindgebruiker op een webshop. Hoe maak je deze zo smooth mogelijk?

Bekijk hieronder de case

Het project

De opdracht:
Ontwerp een soepellopend checkout process.
Het checkout proces is voor de gebruiker het meest vervelende proces op een webshop. Het is saai en eng om in te vullen. Heb ik alle gegevens wel correct ingevoerd? Hoe kan ik betalen? Komt mijn bestelling wel op tijd? Al met al een stressmoment voor de gebruiker.

Mijn uitdagingen
• Hoe ga ik dit proces zo stroomlijnen dat het voor de gebruiker niet langer als vervelend wordt ervaren.

Specifieke rol
Interaction Design, User Experience en Graphic Design.

De ideeën en de oplossing

Allereerst alle gegevens die ingevuld dienen te worden opsplitsen in verschillende categorieën zodat je weet welke onderdelen bij elkaar horen. Deze categorieën gebruik ik later als het stappenplan voor de gebruiker.

Toen ik eenmaal wist welke gegevens bij welke onderdelen hoorden ben ik begonnen met het maken van wireframes. Door het stappenplan bovenaan te plaatsen kan de gebruiker goed zien bij welke stap hij is en welke hij nog moet doorlopen. Belangrijk hierbij was dat de producten die de gebruiker wil bestellen altijd in beeld is. Dit zorgt voor een veilig gevoel en de gebruiker is in staat altijd zijn bestelling te controleren.