Hi, Ik ben een webdesigner

Bij het ontwikkelen van een website of webshop is het niet alleen belangrijk hoe deze eruit ziet qua kleur, typografie en lay-out maar juist hoe de interactieve elementen met elkaar samenwerken.

Projecten en Cases

https://www.creativeday.nl/Events
Een ticketwebshop om gemakkelijk je eventtickets te bestellen.
https://www.creativeday.nl/LightingUp
Een webshop waar alles op het gebied van verlichting te vinden is. Van functioneel- tot sfeerlicht.
https://www.creativeday.nl/Shoe%20webshop
Ontdek de unieke webwinkel, waar je jouw eigen, sneakers kunt samenstellen en creëren. Laat je stijl spreken met onze collectie van stoere en trendy schoenen.
https://www.creativeday.nl/Web%20animaties
Kleine animaties binnen een website, webshop of applicatie zorgen ervoor dat de gebruiker geholpen wordt met het uitvoeren van zijn taak.
https://www.creativeday.nl/Checkout%20Process
Het checkoutprocess is vaak het meest vervelende onderdeel voor de eindgebruiker in een webshop. Hoe maak je dit zo soepel mogelijk?
https://www.creativeday.nl/Kupan%20website
Een website waar alles op het gebied van opbergen te vinden is. Voor uiteenlopende doelgroepen, van industrie tot de zorg.
https://www.creativeday.nl/Kupan%20webshop
Een webshop waar alles op het gebied van opbergen te vinden is. Voor uiteenlopende doelgroepen, van industrie tot de zorg.
https://www.creativeday.nl/Verzekeringen
Een corporate website met als doel mensen informeren.

Webdesign is niet alleen design maar heeft te maken met interactie.

Bij het ontwikkelen van een website of webshop is het niet alleen belangrijk hoe deze eruit ziet qua kleur, typografie en lay-out maar ook hoe de interactieve elementen met elkaar samenwerken.

• Hoe zorg je ervoor dat de vormgeving en interactie nauw op elkaar aansluiten?
• Hoe pas je call-to-action op de juiste manier toe?

Dit zijn enkele vragen die ik zou stellen om een website of webshop goed aan te laten sluiten bij de doelgroep. Contact leggen met de doelgroep en het maken van wireframes helpt hierbij. Vervolgens is de vormgeving een toegevoegde waarde om de identiteit van de opdrachtgever en product te vergroten. Dit wordt ondersteund door huisstijl, call-to-actions, buttons, foto’s, teksten en formulieren.